Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Trendi

Vse o luksuzu

luksuzne počitniceLuksuz je način življenja, ki se odraža v lasti dragih stvari, čudovito opremljenih stanovanj, razkošnih vil ali pentahousa … tudi v vožnji dragih avtomobilov ali v posedovanju nepremičnine, ki je neverjetna, dobro opremljena in vzdrževana. To je tisti način življenja, v katerem denar ni problem ali vprašanje, ko govorimo o blagostanju in udobju. V kolikor ste eden izmed tistih, ki imajo dovolj denarja, da si lahko karkoli privoščijo, potem lahko razumete koncept luksuznega življenja. Ali ste se kdaj vprašali kakšen je bil luksuz v preteklosti ali skozi zgodovino človeštva in kakšen je luksuz sedaj? Obstaja ogromno razlik, a v osnovi ostaja luksuz enak. Premožni so tisti, ki lahko živijo takšno življenje in nam na vse možne načine pokažejo, kaj za njih pomeni luksuz. Ko prvič okusite luksuzno življenje, se ga zagotovo ne boste mogli naveličati. Vsak dan se pojavi kakšna nova ugodnost, nov hi-tech pripomoček, luksuzni avtomobil, modna kolekcija ali trend, kateremu morate slediti, če želite biti del elite luksuznega življenja.

Pa začnimo od samega začetka…

V preteklosti, še v obdobju pred Kristusom, je bil luksuz nekaj, kar je bilo rezervirano le za faraone in vladarje sveta. Le majhna peščica ljudi je imela možnost takšnega življenja, v bistvu le dva ali trije v enem kraju. V Egiptu na primer, je bilo razkošje vidno pri faraonu, v njegovih okrasih, nakitu, kvalitetnih materialih za oblačila in kroni. Prav tako so bile piramide dokaz luksuznega stila življenja faraona. Bolj kot je faraon premožen, večja je piramida in bolj okrašena. Njihovi grobovi so polni zlata in drugih razkošnih dobrin zaradi prepričanja, da imajo zaradi tega boljše življenje po smrti. Pa čeprav so njihovi ljudje živeli v bedi, so faraoni okraševali svoje palače z zlatimi okrasi, nenavadnimi in redkimi predmeti, ki so se po navadi prenašali iz generacije v generacijo, v obliki družinske dediščine.

Doba kraljevskega luksuza
Če se vrnemo malo bližje našemu času, v dobo kraljevine, je situacija enaka kot v dobi faraonov. Kraljevske družine so imele več kot so potrebovale, imele so vso razkošje in v vseh možnih oblikah. Njihove krone so bile narejene iz najbolj prefinjenega zlata, okrašena z najredkejšimi dragulji in drugimi dragocenimi kamni.

Njihov nakit je njihov ponos in veselje, ki so ga uporabljali tudi za nakup druge zemlje! Prestoli nekaterih vladarjev so bili narejeni iz najbolj možnih in prefinjenih materialov. Kraljevske palače pa so še danes ena od najbolj ekskluzivnih arhitektur na svetu.

Luksuz v modi in nakitu
V zadnjem stoletju je luksuz spremenil veliko oblik, a so vseeno nekatere stvari ostale enake. Tisti, ki živijo luksuzen način življenja točno vedo o čem govorimo. Kadar je govora o razkošju, izgled vedno igra pomembno vlogo. V mislih imamo stvari, ki so najbolj pomembni elementi za opazovanje- moda, ure, nakit in prevoz. V preteklih letih se je moda precej razvila, od enostavnih oblek do današnje hautecouture kolekcije različnih oblikovalcev, ki so postali slavni s tem, da so zasnovali in ustvarili nekaj zares edinstvenega in posebnega. Trenutno imamo nekaj luksuznih modnih oblikovalcev kot so Gucci, Armani, Prada, Versace, njihovi dizajni pa so zagotovo najbolj luksuzni kosi.

Predmeti, ki jih dizajnirajo so izjemno iskani po vsem svetu in so »must have« proizvodi, ki si jih želi vsak ljubitelj mode. Prav tako je z nakitom; danes so kosi nakita narejeni iz najboljših in najredkejših materialov in so zelo dragi, čeprav udeležencem razkošnega življenja ni mar, če so stvari drage. Najbolj luksuzna blagovna znamka, ki se ukvarja z izdelavo nakita, je verjetno svetovno znan Cartier. Je visoko cenjena znamka in skoraj vsaka ženska si želi njihov zaročni prstan. Druga zelo znana znamka nakita je Tiffany, poznana po svojih majhnih darilnih škatlicah.

Tudi ure so za premožne zelo pomembne in luksuzne. Mnogi proizvajalci uporabljajo prefinjene, redke in dragocene materiale, v kombinaciji s prestižnimi in ekskluzivnimi mehanskimi elementi, ki so unikatni in patentirani. Vsaka znamka ur ima svoje strokovnjake in umetnike, ki kreirajo, oblikujejo in razvijajo nove luksuzne dodatke za vaše zapestje. Mehanizmi ur so zelo zapleteni z visoko razvitimi modeli. Njihove številčnice so prave umetnine, pasovi pa so narejeni iz najboljših materialov, ki vam nudijo vrhunsko ugodje.

Razvoj luksuznega transporta
Ko govorimo o luksuznem transportu, se moramo za začetek osredotočiti na čolne in jahte. So najstarejša vrsta prevoznega sredstva, za prevoz ljudi, blaga in osebnih predmetov, prav tako pa so jih uporabljali kot obrambno silo ali za ribolov. Danes pa je to lahko tudi kraj za uživanje na vodi. Vikinški dolgi čolni so najstarejša vrsta jahte kadar koli zgrajena. Kreirani so okoli 1000 let pred našim štetjem in so zelo ozki zaradi lažje plovbe po odprtem morju in rekah. Nekateri podatki nam pravijo, da je prva luksuzna jahta zgrajena leta 1450.

lamborginiKadar pa govorimo o avtomobilih, ima njihov razvoj največ podobnosti z razvojem mode. Imamo super avtomobile, urejene in oblikovane natanko po vaših željah. Najbolj poznane luksuzne znamke so Mercedes-Benz, Lamborgini, Infinity, BMW in Aston Martin. Vsak izmed teh avtomobilov ima svojo edinstveno osebnost in značilnosti, ki so prilagojene tako, da so izpolnjene vse želje strank.

Prav tako letalske družbe skušajo slediti trendom razkošja. Na primer, Emirates Airline je ustvarila unikatno izkušnjo letenja za svoje stranke, zelo zapeljivo in nepozabno. Med letom lahko uživate v spa tretmajih, vaših najljubših jedeh, medtem ko srkate vaše najljubše vino. Letalska družba Virgin Atlantic pa ima med letom organizirano zabavo, v kateri so vključeni razni nastopi znanih umetnikov in komikov.

Vendar niso le jahte in avtomobili tisti, ki se lahko pohvalijo z luksuzom. V preteklosti so bili celo vlaki vrhunsko razkošje, namenjeni premožnim. Orient Express je bil znan kot prevozno sredstvo bogatih in slavnih, luksuzno opremljen z najnovejšimi stili in najbolj razkošnimi prednostmi. Sedaj pa imamo Maharaja Express, najbolj luksuzen vlak na svetu. Opremljen je z najbolj kvalitetnimi materiali in tkaninami, ima najbolj udobne prostore za počitek in bolj je podoben kakšnemu luksuznemu hotelu kot pa vagonu na vlaku. Temelji na vzhodni kulturi Perzije, Indije in Egipta, zato so uporabljeni elegantni materiali kot je visoko kvalitetna svila, perzijski tepih, egiptovske lončevine in dekorji raznih umetnikov. Pohištvo, s katerim je opremljen vlak ustvarja neverjetno atmosfero v vsakem vagonu, tako da je vsak kupe edinstven in stilsko dekoriran na svoj način.

Luksuzna potovanja
Potovanja in počitnice so tudi del razkošnega načina življenja. Bogati imajo navado potovati v eksotične in edinstvene kraje, kjer lahko brez skrbi uživajo. Pogosto obiščejo oddaljene predele sveta, otoke, hotele in letovišča s petimi zvezdicami. Luksuzni spa centri so privatni raj za tiste, ki se radi razvajajo. Eden izmed najbolj razkošnih hotelov je trenutno Burj Al Arab v Dubaju, v mestu, ki hitro postaja svetovna prestolnica luksuza. Takšni hoteli in letovišča imajo osebje, katero se po potrudilo po najboljših močeh, da se boste počutili udobno in sproščeno, seveda po temu primerni ceni.

Neverjetno je, kako in v čem vse lahko uživate, ko obiščete enega od teh luksuznih krajev. Njihove storitve segajo od tistih standardnih kot so strežaji in sobne postrežbe, do tistih, ki le tlesknete s prsti in dobite dobesedno vse kar si zaželite. Vsake počitnice in potovanje, vsaka nastanitev v luksuznem hotelu ali letovišču je lahko prilagojena vašim željam, lahko imate vse kar si zaželite, in da, resnično mislimo vse.

V preteklosti je bila Evropa priljubljena luksuzna destinacija, sedaj pa se svet razvija zelo hitro, priljubljeni počitniški kraji pa so eksotične in neokrnjene dežele, kot so otoki, polotoki in planine. Najbolj zaželena lastnost teh krajev pa je skrivnostnost, saj si udeleženci luksuznega življenja ne želijo kakršnih koli motenj v času njihovih počitnic. Karibi, Havaji, Sejšeli so v teh dneh najbolj priljubljene luksuzne destinacije, pa čeprav imajo Evropa mesta, kot so Pariz, Dunaj, Praga, Berlin, Milan in druga, svojo avro moči in duha razkošja.

Mnogo turističnih agencij vam bo za vsako minuto vašega potovanja skrbno naredila načrt. V kolikor niste prepričani kaj si želite, se vam najbolj splača, da se posvetujete z eno od takšnih agencij. Najdražji potovalni aranžma pa stane okoli milijon dolarjev in to je luksuzno potovanje okoli sveta.

Luksuzne nepremičnine
luksuz penthouseKo razmišljamo o razkošnem načinu življenja, je hiša kjer živite še kako pomembna. Luksuzne vile in domovi so ključni elementi, v kolikor želite biti opazni v luksuznem in elitnem krogu ljudi. Takšne vile imajo različne dizajne, najbolj pomembno pa je, da vse vključujejo najnovejšo opremo in najdražje pohištvo. Luksuzno pohištvo v večini prihaja iz Italije, države, ki je znana po svojih oblikovalcih in njihovem značilnem okusu za materiale in tkanine. Francija pa je znana po eleganci in stilu, zato se predvsem posvečajo dekorju. Luksuzen dekor in pohištvo lahko popolnoma spremenijo povsem navaden dom v vilo iz vaših sanj. Skoraj vsaka vila ima tudi privatni bazen, čudovito urejen vrt in travnik, okna od tal pa vse do stropa s prekrasnim pogledom na okolico.

Premožni imajo običajno več luksuznih vil. Ena se po navadi nahaja v mestu v katerem živijo, druga pa jim služi kot počitniška vila na eksotični lokaciji, ob morji ali jezeru. Mestne luksuzne vile so večinoma klasično urejene, z notami elegance in stila. Minimalizem pa je eden od najbolj luksuznih stilov arhitekture in notranjega dizajna.

Kaj vse lahko še pričakujemo?
Ne glede na vse, se industrija luksuza hitro razvija in raste, luksuzne znamke tekmujejo v tekmi najboljših storitev, najkvalitetnejših proizvodov in edinstvenih kosov. Vsekakor pa vsi komaj čakamo, da vidimo kaj novega luksuznega se nam obeta v daljni ali bližnji prihodnosti in ko govorimo o luksuzu je le nebo meja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *