Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Trgovina

Kaj so lesene fasade?

To je celotna ali delna lesena obloga stavbe. Glede na želeni vizualni končni rezultat in vrsto vgradnje se uporabljajo običajne obložne deske ali posebni profili. Če se pri naročanju materiala v trgovini ABC Net odločite za kakovostne vrste lesa, boste dobili leseno fasado z zelo dolgo življenjsko dobo in majhnimi zahtevami po vzdrževanju. Poleg tega so njihovi stroški dolgoročno bistveno nižji. Lesene fasade (za več informacij kliknite na povezavo: https://www.abc-net.si/lesene-fasade) so tudi odlična priložnost za optimizacijo toplotne izolacije obstoječih stavb.

Kako vzdrževati leseno fasado?

Posebej vremensko odporne in naravne vrste lesa, kot sta macesen ali duglazija, ne potrebujejo vzdrževanja. Profili in deske iz smreke ali bora potrebujejo redni premaz vsakih 15 let. Močno osivelim in naravnim fasadnim deskam ali profilom povrnemo prvotni videz s posebnim sredstvom za odstranjevanje sivine. Posebne lazure ali pigmentirana olja z UV-zaščito preprečujejo ponovno sivenje.

Dobra nega podaljša življenjsko dobo

Že sama nega lesa prednostno vpliva na vizualno privlačnost lesene fasade. Poleg tega jo je treba ustrezno načrtovati: Ker konstruktivna zaščita lesa v obliki širokih ostrešij ali optimalnega zadnjega prezračevanja prav tako vpliva na trajnost kot izbira vrste lesa.

Zakaj je potrebno zadnje prezračevanje?

Zadnje prezračevanje v kombinaciji z neoviranim odvajanjem vode varuje lesene fasade pred zamakanjem in posledično poškodbami zaradi vlage. Vlaga namreč pomembno prispeva k rasti plesni in uničenju lesa. Zadostno zadnje prezračevanje spodbuja hitro sušenje vlage in zahteva vsaj 20 milimetrov širok prezračevalni prostor med nosilno konstrukcijo in zunanjim slojem.

Koliko stane lesena fasada?

Vrsta lesa, iz katerega so izdelani fasadni profili ali deske, ne določa le trajnosti, temveč tudi ceno. Zato je težko podati vsaj približne podatke o stroških. Pri nas lahko dobite fasadne profile od nekaj več kot dveh evrov na tekoči meter.

Koliko stane lesena fasada?

Vrsta lesa, iz katerega so izdelani fasadni profili ali deske, ne določa le trajnosti, temveč tudi ceno. Zato je težko podati vsaj približne podatke o stroških. Pri našem podjetju lahko dobite fasadne profile od nekaj več kot dveh evrov na tekoči meter.

Material za vašo fasado kupite po ugodni ceni neposredno v trgovini pri specializiranem prodajalcu v vaši bližini. Pred naročilom lahko po želji izkoristite obsežno svetovanje. Naši partnerji kot specializirani trgovci, usmerjeni k strankam, pripisujejo velik pomen storitvam in kakovosti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *