Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Potovanja

20 najlepših krajev na svetu

Naš planet je kraj veličastne lepote, z barvitimi in zanimivimi kraji …

Čeprav bi verjetno potrebovali celo življenje in več, da raziščete vse njegove lepote, nekateri kraji izstopajo s svojimi izjemnimi lastnostmi. Morda bi naša novoletna zaobljuba morala biti, da obiščemo vsaj pet od teh krajev, ki nas bodo očarali in nam še enkrat dokazali, kako je narava močna in čarobna je narava. Brez odlašanja vam predstavljamo 20 najlepših krajev na Zemlji …

20. Blue Lagoon na Islandiji
Ko pomislite na Islandijo, si morda ne predstavljate, da se tukaj nahaja nekaj najlepših krajev na planetu. Vendar pa zaradi geotermalne aktivnosti lahko ljudje dajo gor kopalke in uživajo v topli vodi, medtem ko so obdani s snegom in ledom. Čudovita Blue Lagoon se nahaja v bližini glavnega mesta Reykjavik in je eno izmed tistih presenečenj, ki nam jih narava pripravlja ter nas očara.

19. Kelimutu jezera
Kelimutu vulkan, ki se nahaja na indonezijskem otoku Flores, je znan po svojih kraterskih jezerih. Barve le-teh se razlikujejo od zelene do modre in včasih – odvisno od številnih pogojev, prehajajo tudi na rdeče. Zaradi enega pogleda na to mesto (še posebej iz velike razdalje) boste mislili, da ste v pravljici.

18. Giant’s Causeway
Velikanski most (Giant’s Causeway) je eden izmed tistih naravnih čudes, ki so tako zanimiva, da je težko verjeti, da niso delo človeka, ampak sile narave, katerih mističnost okupira človeške misli vse od nastanka človeka do današnjih dni. Sestoji iz 40.000 bazaltnih stebrov, ki so na to mesto prispeli po vulkanskih izbruhih pred večkot 60 milijoni let. Ime tega lepega naravnega čudeža prihaja iz legende, ki pravi, da je to ostanek mostu, ki je povezoval Irsko in Škotsko in, ki ga je naredil velikan.

17. Jodhpur
Indija je velika država, ki ima več kot bogato zgodovino in kulturno raznolikost, tako da obstaja veliko krajev, ki bi jih morali vsi videti vsaj enkrat v življenju. Eno izmed najbolj neverjetnih čudes je modro mesto Jodhpur, ki se nahaja v severozahodni pokrajini Rajasthana.

16. Hitsuijama Park
Hitsujiama Park, ki se nahaja v kitajskem mestu Chichibuju, je eden izmed najbolj barvitih krajev v državi. Vsako leto aprila in maja na tisoče češnjevih cvetov cveti in pokriva del hriba z roza in vijolično barvo. To lepo cvetenje je jasen znak, da je pomlad prispela na Japonsko, mnogi prebivalci in turisti pa ga obiščejo prav v tem obdobju.

15 Great Blue Hole
Kot del že impresivnega Barier grebena v Belizeju je Great Blue Hole nekaj, kar od zgoraj izgleda zelo strašljivo – videti je kot velikanska črna luknja, ki je obdana s turkizno vodo Atlantika. Le-ta je mistična in zanimiva predvsem za potapljače, ki jih privlači s svojo magijo in tudi tiste, ki se ukvarjajo z raziskovanjem njenega dna, do katerega je prišlo le nekaj ljudi.

14. Riževa polja v Vietnamu
Vietnamska riževa polja na bregovih se raztezajo v neskončnost, lahko pa se vidijo v vseh delih države. Ta polja so eden izmed primerov človeških posegov in ukrepov, ki so pravzaprav polepšali naravno lepoto te države.

13. Alhambra
Zaradi svoje lokacije je Alhambra opisana kot “biser med smaragdi”, sicer pa je prava lepotica ravno andaluzijska palača, ki so jo v srednjem veku zgradili murski vladarji iz te regije. To je arhitekturna mojstrovina in ena izmed najbolj priljubljenih atrakcij v Španiji.

12. Mount Roraima
Kot eden izmed najbolj veličastnih vrhov na svetu, se gora Roraima nahaja na meji med Venezuelo, Brazilijo in Gvajano ter se dviguje vse do neverjetnih 2743 metrov višine.

11. Jezero Hilier
Midl Island je otok, ki se nahaja tik ob obali Zahodne Avstralije, na njem pa se nahaja jezero Hilier, ki je povsem rožnate barve. Ta nenavadna barva, ki v nasprotju z zelenim ozadjem otoka izgleda fantastično, je rezultat življenja mikroorganizmov v jezerski vodi.

10. Salar de Uyuni
Salar de Uyuni je največje polje soli na svetu, ki se nahaja visoko v gorah Andov, v jugozahodni Boliviji. To je ocean bele barve, ki je dvakrat večji od države Delaware. Ko je nebo jasno in ko je to polje prekrito z vodo, deluje kot veliko ogledalo in nam predstavlja odsev neba, kakršnega ne moremo videti nikjer drugje.

9. Polja tulipanov na Nizozemskem
Že več kot štiri stoletja so tulipani zelo priljubljeni na Nizozemskem, ki danes velja za največjega svetovnega pridelovalca te elegantne rože. Ogromna in barvita polja tulipanov so tisto, kar vzpodbudi občudovanje in vzdihe v severnih in zahodnih delih države, najbolje pa je, da jih obiščete v sredini aprila.

8. Waitomo Caves
Nova Zelandija je destinacija, ki je znana po svojih spektakularnih pokrajinah, še veliko več pa je mogoče videti pod površino Zemlje. En primer odličnosti in zanimivosti Nove Zelandije je Waitomo jama, ki je dom malim bitjem, ki žarijo v temi. En sam pogled na notranjost jame bo dovolj, da si bo vaše srce moralo vzeti trenutek premora.

7. Geirangerfjord
Fjordi so nekaj najbolj spektakularnega, kar je ustvarila narava. Seveda, najboljši kraj za raziskovanje fjordov je Norveška, najboljše mesto tukaj pa je Geirangerfjord. Ta kraj je pod zaščito UNESCA, njegovo magijo pa je treba videti v živo, saj ne obstajajo dovolj dobre in močne besede, ki bi ga lahko opisale.

6. Pamukkale
Pamukkale je očarljivo mesto, ki se nahaja v jugozahodni Turčiji, kjer so gejzirji na pobočjih ustvarili bele bazene iz lehnjaka. Ta kraj izgleda kot iz pravljice in čarobnega sveta. Ko se prevede iz turščine Pamukkale pomeni bombažni grad.

5. Cano Cristales
Cano Cristales je ena najbolj impresivnih rek na svetu, ki se razteza na 96 kilometrih skozi Kolumbijo. Le-ta je polna barv zaradi alg in mahu, ki raste v njej. Barva je odvisna od letnega časa in količine vode. Več si lahko preberete tukaj.

4. The Danxia landform
Čudovit prizor na jugovzhodu Kitajske nam predstavlja živobarvne, mineralne formacije, ki so stare milijone let. Oblikovane so bile zaradi stalnih erozij in tektonskih aktivnosti. To je eden izmed krajev na svetu, ki spominja na nekaj izven zemeljskega.

3. Grand Prizmatični Vir
Yellowstone National Park je eden izmed najlepših in skrivnostnih krajev na Zemlji. Glede na to, da se nahaja nad supervulkani, ima ta kraj veliko geotermalnih značilnosti, od katerih je Grand Prismatic največji vir tople vode v Združenih državah Amerike. Lepe barve, ki imajo v lasti ta kraj, obstajajo zaradi številnih mikroorganizmov, ki živijo v vodah in so bogati z minerali.

2. Aurora Borealis
Čeprav to ni prava destinacija, ne moremo govoriti o najlepših krajih na planetu in čudesih narave brez, da bi omenili aurora borealis ali severni sij. To je eden izmed večjih spektaklov, ki nam jih je pripravila narava. Žareča zavesa svetlobe, ki se približuje opazovalcu je občudovanja vredna in že same slike nas prepričajo o njegovi naravnost zastrašujoči lepoti. Ta zanimiv nebesni “lightshow” je najbolje viden iz hribov, ki se nahajajo v severnem delu Norveške, Švedske, Finske in Rusije.

1. Antelope Canyon
Antelope Canyon je zares fascinantno mesto, ki se nahaja v severni Arizoni. Je kraj, kjer se zavemo svoje majhnosti, ponižnosti, a hkrati svetosti. To je kanjon, ki ga je izklesala voda sredi puščave, oblike skal pa so izjemne. Antelope Canyon je odlično mesto tudi za fotografe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *