Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Business

Uspešne ženske na položajih direktorjev

podjetniceŽenske na položajih direktorjev so bile nekoč redkost v poslovnem svetu, v katerem prevladujejo moški …

Toda časi se spreminjajo in zdaj so ženske enakopravno zastopane v poslovnem svetu kot moški ter pogosto vodijo svoja podjetja in dosegajo izjemen uspeh. Predstavljamo vam naš seznam top 10 lepih, uspešnih in premožnih izvršnih direktoric.

10. Tyra Banks – 90 milijonov dolarjev
Bivša manekenka, televizijska gostiteljica in televizijska ikona, zdaj dominira poslovnemu svetu in ima v svojem žepu več kot 90 milijonov dolarjev.

9. Alex Von Tobel – 100 milijonov dolarjev
Deveta dama na našem seznamu je Alex Von Tobel, ki je se ponaša z bogastvom, velikim 100 milijonov dolarjev. Sicer pa je zapustila Harvard Business School in nato uspešno lansirala LearnVest podjetje. Njena spletna skupnost vam daje možnost, da upravljate z vašimi financami z zelo malo truda.

8. Sophia Amoruso – 250 milijonov dolarjev
Tetovirana Sophia Amoruso se nahaja na osmem mestu, s premoženjem, vrednim približno 250 milijonov dolarjev. Stara je 29 let, začela pa je graditi svoj imperij, imenovan Nasty Gal, ki deluje podobno, kot spletna trgovina ebay, a je specializirana za ženska oblačila. Zdaj ima le-ta že več kot 550.000 kupcev, trgovina pa ima približno 100 milijonov dolarjev letnih prihodkov. Nasty Gal podjetje je bilo imenovano kot najhitreje rastoče maloprodajno podjetje s strani Inc. revije.

7. Marissa Mayer – 300 milijonov dolarjev
Nekdanja izvršna direktorica podjetja Google in trenutna izvršna direktorica Yahoo-ja – Marissa Mayer, je sedma na našem seznamu, vrednost njenega premoženja pa ocenjujejo na 300 milijonov dolarjev. V Googlu je bila prva inženirka ženskega spola, ki je plezala po korporativnih lestvicah podjetja vse do položaja podpredsednice, nato pa se je preselila v konkurenčno podjetje Yahoo. Odkar je postala predsednica uprave, je dala novo življenje strani Flickr, ustvarila novo postavitev home strani in kupila podjetje Tumblr.

Marissa Mayer
Marissa Mayer

6. Jennifer Himna – 300 milijonov dolarjev
Izvršna direktorica Rent the Runway je šesta na našem seznamu z vrednostjo premoženja 300 milijonov dolarjev. Za svoje podjetje je nekega dne, ko s sestro nista imeli ničesar za obleči, razvila idejo za poslovanje. Kot rezultat je nastala korporacija, ki izposoja dizajnerske obleke in dodatke. V začetku je bilo to le spletno podjetje, zdaj pa je na voljo v obliki pravih trgovin.

5. Tori Burch – 1 milijarda
Številko pet je zavzela Tori Burch, ki lahko mirno spi ponoči, saj si lahko s svojim premoženjem, vrednim 1 milijardo privošči karkoli si zaželi. Ustvarila je namreč milijardno industrijo v manj kot desetih letih in zasnovala Tory Burch Foundation, ki vlaga v posle žensk po vsem svetu.

4. Hayley Barna in 3. Katie Beauchamp – 1 milijarda
Hayley Barna in Katie Beauchamp sta zasedli tretje in četrto mesto na našem seznamu in to z zelo dobrim razlogom. Sta izvršni direktorici podjetja Birchbox, ki se ukvarja z osebno nego in tako imata obe vrednost v višini ene milijarde dolarjev. Srečali sta se na Harvard Business School in tako se je njuna avantura tudi začela.

2. Leslie Blodgett – 1.7 milijard
Izvršna direktorica podjetja Bare Escentuals – Leslie Blodget, se nahaja na drugem mestu našega seznama, z vrednostjo 1.7 milijard dolarjev. Njeno podjetje je začelo delovati kot majhen proizvodni obrat izdelkov za nego telesa, kmalu po tem pa je ugotovila, da je prodaja kozmetike, ki temelji na zdravih mineralih, odlična priložnost. Ko se je združila z QVC, je njena prodaja narasla vse do nebes in tako je prodala podjetje kitajskem lepotnem mogulu – Shiseido.

1. Dylan Lauren – 7.5 milijard
Hči Ralpha Lauren-a in ustanoviteljica podjetja Dylan”s Candy Bar, se nahaja na prvem mestu našega seznama. Le-ta je ustanovila najbolj znano in največjo trgovino sladkarij na svetu, ki je bila lansirana v letu 2001. Krožile so tudi govorice, da je njen slavni oče želel, da bi parfum poimenoval z njenim imenom – Dylan, ampak je bogatašinja to preprečila, saj je želela, da se njeno ime povezuje izključno z njeno blagovno znamko.

Dylan Lauren
Dylan Lauren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *