Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Potovanja

Top 10 najdražjih hotelskih apartmajev v evropi

luksuzni apartmaHotelska ponudba je tako v svetu kot v Evropi zelo raznolika. Filozofija hotela, njegov dizajn, stil prostorov, ugodnosti in storitve se od kraja do kraja zelo razlikujejo. Vseeno pa, če hotel velja za luksuznega, mora izpolnjevati določene pogoje. Imeti mora prefinjen in edinstven dekor, prostorne sobe, luksuzne apartmaje in neprimerljivo dobre storitve. Mnogo hotelov se na najrazličnejše načine trudi, da te pogoje izpolnjujejo, zato imamo v današnjem času enormno število edinstvenih hotelov, v katerih je bivanje nekaj nepozabnega. Da ne dolgovezimo preveč, vam v nadaljevanju predstavljamo 10 najdražjih hotelskih apartmajev v Evropi.

10. Hotel d’Angleterre’s Royal Suite, Copenhagen
Cena: 6.000$
Na 10. mestu je na našem seznamu hotelski apartma star 260 let, ki nosi ogromno zgodovine. Veliko število elementov je nespremenjenih že od začetka obstoja hotela. Grandiozen lestenec, ki visi s stropa, je okrašen z rubini. Starinsko pohištvo, vključno z delovno mizo iz druge svetovne vojne, katero so uporabljali nemški okupatorji, so le nekateri izmed elementov dekorja tega hotela. Lokalno dansko podjetje Bang & Olufsen je poskrbelo, da je ta apartma popolno ravnovesje starega in novega. Ima tudi balkon, iz katerega se razprostira idealen razgled na mesto. V neposredni bližini hotela, pa se nahaja tudi cona za pešce, kot tudi Kraljevski teater.

9. Hotel Bristol’s Prince Of Wales suite, Dunaj
Cena: 7.500$
Ta apartma je na Dunaju eden izmed največjih, v njem pa lahko opazimo vplive nizozemske in avstrijske kulture. Ima privaten fitnes, savno in jakuzzi v glavni kopalnici. Princ Walesa, po katerem je hotel tudi dobil ime, je skupaj s kraljem Edvardom VIII. stalen gost tega apartmaja. Soba ima svoj prefinjen komplet Augarten porcelana, Lobmeyr kristalne predmete in ostale dele pribora, tako da lahko gostje v pravem luksuznem okolju uživajo v najboljših jedeh, ki jih hotel ponuja.

8. Four Seasons’s Royal Suite della Gherardesca, Firence
Cena: 19.300$
Na osmem mestu na seznamu, se nahaja apartma, prekrit s freskami, ki je dejansko sestavljen iz šestih sob. Ima svojo zasebno galerijo s pogledom na vrt, poln divjih rož in zimzelenih rastlin. Gostje tega apartmaja lahko uživajo v zajtrku v osebni jedilnici, iz katere se razprostira pomirjujoč pogled na vrt. Ekskluzivne svilene tapete in originalne Capodimonte Maioliche keramične ploščice so priča italijanske zgodovine in umetniške dediščine.

7. St. Regis’ Royal Suite, Rim
Cena: 17.000$
Apartma je dovolj razkošen, da v njem biva kraljevska družina, katera je tudi stalni gost. Imajo zasebno knjižnico in vinsko klet s 100 steklenicami prestižnega vina, v katerih lahko gostje uživajo in jih okušajo s pomočjo hotelskega sommelierja. Strop v jedilnici je poslikan s pompejskimi freskami in je zato zagotovo element, ki v celotnem hotelu pritegne največ pozornosti. Pod njim se nahaja prefinjena jedilna miza za 12 oseb, narejena iz marmorja Carar. Dnevna soba je okrašena s klavirjem iz 18. stoletja in s številnimi starinami, ki so bile last kralja Ludvika XVI.

6. The Connaught’s Apartment, London
Cena: 18.800$
Apartma, ki se nahaja na šestem mestu na našem seznamu, ni v primerjavi s preostalim delom hotela posebej grandiozen. Prej bi lahko rekli, da je uporabljen idealen minimalističen slog. Ima bele stene z modrim in vijoličnim usnjenim pohištvom, ki poleg cvetličnih umetniških del ustvarja odličen kontrast. Apartma je mogoče razširiti na celotno šesto nadstropje hotela s teraso, ki obdaja celotno dolžino in je okrašena z rastlinami. Gostje si lahko privoščijo zaseben bar, v katerem jim bo streglo strokovno osebje hotela, znano po ustvarjanju najboljših koktajlov.

5. Four Seasons’ Atik Pasha Suite, Istanbul
Cena: 29.000$
Four Seasons hotel je preuredil Atik Pasha palačo na Bosporju v hotel s petimi zvezdicami in mu podaril apartma z enakim imenom. Ta apartma se nahaja na petem mestu na našem seznamu in zavzema celotno drugo nadstropje palače. Stop je visok štiri metre, v dnevni sobi pa ga prefinjeno krasi Murano lestenec z modrimi elementi. V drugih prostorih so pohištvo po meri in osmanske umetnine tisto, kar pritegne veliko pozornosti in hkrati ustvarja želen ambient. Gostje lahko uživajo v mediteranski kuhinji v zasebni jedilnici, iz katere se razprostira pogled na evropsko stran Bosporja. Apartma ima tudi zasebno turško kopalnico.

4. Hotel Majestic Barrière’s Majestic Suite, Cannes
Cena: 27.000$
Cannes je najbolj znano mesto na Azurni obali, hotel Majestic Barrière pa ima tukaj svojo zasebno plažo. Nahaja se na najvišjem nivoju hotela in je najbolj poznan po čudovitem pogledu na La Croisette promenado. Prizor krasijo modre mediteranske vode in idealen sončni zahod. Vključuje prostorno teraso na kateri lahko uživate v zasebnem bazenu.

3. Shangri-La’s La Suite, Pariz
Cena: 25.000$
Poleg kitajskih in francoskih komponent dekorja in pohištva je v tem apartmaju prostorna terasa tista, ki enostavno navduši vse in do katere se lahko pride iz čisto vsake sobe. Gostom ponuja priložnost, da uživajo v panoramskem pogledu na Pariz in njegove kulturne ter zgodovinske spomenike. Še posebej zanimiv je Eifflov stolp, za katerega se zdi, da je zelo blizu. Tudi ta apartma je mogoče razširiti tako, da zavzame celotno sedmo nadstropje, zaradi česar nastane štirisoben apartma, s čudovitim pogledom. Eifflov stolp, po katerem je Pariz znan, pa je viden iz vsake sobe, celo iz marmorne kopalnice.

2. Corinthia Hotel’s The Royal Penthouse, London
Cena: 28.100$
Royal Penthaus tega hotela ima skupaj 13 sob in vinsko klet. Lahko ga označimo kot največji apartma v Londonu. Ta dupleks je povezan z grandioznim spiralnim stopniščem, celoten prostor pa krasi tema palače, ki je predstavljena z ročno narejenim lesenim pohištvom, unikatnimi kosi in stenskimi paneli z efektom ogledala. Terasa na strehi je tudi del tega apartmaja, in ponuja čudovit pogled na center mesta. Gostje lahko uživajo tudi v zasebnih spa tretmajih, ki jih vodi Espa Life.

1. Hotel President Wilson’s Royal Penthouse Suite, Ženeva
Cena: 85.000$
Na našem seznamu se na prvem mestu nahaja Royal Penthouse v Ženevi in je vsekakor najdražji in tudi največji apartma v Evropi. Ima 12 spalnic in kopalnic. Sobe imajo prefinjeno pohištvo in perzijske preproge, v dnevni sobi pa se nahaja največja televizija na svetu- Bang & Olufsen BeoVision 4.103, z zaslonom velikosti 103 inčev. Gledanje filma na tem zaslonu je prav gotovo nepozabna izkušnja. Apartma vključuje tudi lastno dvigalo, varnost in nudi maksimalno udobje. Terasa je velika 1.700 m2 in je idealen prostor za uživanje v najboljšem pogledu na Ženevsko jezero in Alpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *