Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Uncategorized

Promocijska in poslovna darila

Poslovna darila lahko podjetje podeli ob obisku kakšnega poslovnega partnerja, ob obletnici podjetja, ko pride kakšen poslovni partner obiskati podjetje, ob zaključku poslovnega leta, ob osebnih praznikih poslovnih partnerjev. Običajno bo poslovno darilo doseglo večji učinek, če ga podelimo med letom in ne ob koncu leta, ko vsi podeljujejo poslovna darila. Promocijska darila se večjemu številu prejemnikov velikokrat delijo ob odprtju kakšne trgovine, ob posebnih dogodkih, športnih prireditvah, kot podpora aktualni oglaševalski kampanji, ipd.

Veliko daril, ki jih prejemnik dobi ob koncu leta, ima za posledico to, da se zgubi pomen posameznega darila. Poleg tega se vsebina poslovnih daril tudi velikokrat podvaja. Pojav logotipa na poslovnem darilu ni tako pogost kot na promocijskih darilih, ki so vsa opremljena z logotipi ali slogani podjetja, ki jih podeljuje.

Pri poslovnih darilih je logotip velikokrat natisnjen na embalaži v katerem je poslovno darilo ne pa tudi na samem darilu. Pri poslovnih darilih je zaželeno, da smo izvirni, da podarimo unikatna darila ali pa da gremo izven ustaljenega kalupa in ne podarimo klasičnih daril kot so buteljke, rokovniki in koledarji. Zaradi tega so med poslovnimi darili bolj cenjeni unikatni izdelki domače obrti. Med množična promocijska darila spadajo kape, vžigalniki, pisala, majice in koledarji.

Pomembnim poslovnim partnerjem lahko podelimo nekoliko bolj osebna poslovna darila pri katerih upoštevamo zanimanja in konjičke prejemnika darila. Ko podarimo darilo nekomu iz tujine, moramo poznati navade in običaje v državi prejemnika darila kot tudi zakonodajni vidik pri čemer nas predvsem zanima vrednost darila, ki ga lahko podarimo in kakšne davke je potrebno plačati, v kolikor so darila višje vrednosti. Običajna praksa je, da darilo podeli tista oseba, ki najbolj sodeluje s prejemnikom darila oz. je z njim najpogosteje v stiku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *