Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Potovanja

Mobilne hiške Hrvaška

Kampiranje, najem apartmaja, rezervacija počitnic v hotelu ali pa najem mobilne hiške na hrvaški obali. O teh zadevah smo razmišljali celo pomlad. Vedeli smo, da bo letos praktično nemogoče preživeti počitnice, da bi se odpravili na potepanje po nam ljubljeni Španiji ali Italiji, da bi se z avionom odpravili preko luže v Kalifornijo pa je bilo tudi preveč rizično, saj so letalske družbe enega za drugim odpovedale lete zaradi pandemije. Nič drugega nam torej ni preostal kot to, da preživimo počitnice nekje blizu doma. Odločili smo se za mobilne hiške Hrvaška.

Slovensko obalo smo takoj črtali s seznama, saj smo vedeli, da bo tistih 20 kobale, ki jo imamo, natrpano z dopustniki, ki bodo koristili turistične bone. Ne rečem, da Strunjan, Izola ali Piran ne bi bili prava izbira, toda v tistih 14 dneh, ki jih bomo preživeli na morju si res nismo želeli, da bi se počutili kot sardine v konzervi. Hrvaška je bila nekako logična izbira. Potrebno se je bilo samo še odločiti kje bomo najeli mobilno hiško: Istra, Kvarner, severna ali južna Dalmacija ali morda mobilna hiška na enem izmed prekrasnih otokov kot so Hvar, Brač, Vis, Pak, Korčula, Lošinj ali Krk.

Dalmatinski otoki so zaradi oddaljenosti in posledično dolge vožnje do Splita in potem še nekaj urne vožnje s trajektom odpadli. Na Pagu smo že bili. Tudi Krk se nam ni zdel najboljša izbira, saj smo si iskreno povedano želeli malo miru. Ja, tudi pred prijatelji s katerimi se celo leto srečujemo. Za Krk pa nekako vemo, da je tam v poletnih mesecih tako rekoč pol Slovenije J . Lošinj je bil nekako logična izbira za poletne počitnice. Edina težava je bila, da je ponudba apartmajev na Lošinju res velika, a možnosti najema mobilnih hišic so precej omejene. Ženi je sodelavka priporočala, da si ogledamo spletno stran Apartmaji.com. Še danes smo ji hvaležni za to priporočilo. Spletna stran ponuja res veliko izbiro mobilnih hišk in apartmajev. Še posebej pestra ponudba je, če izberete kategorijo Mobilne hiške Hrvaška.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *