Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Trgovina

Inox in granitna pomivalna korita

Kuhinjska pomivala korita so lahko enojna ali dvojna. Slednja imajo na sredini pregrado, ki jih ločuje na dva dela. Najpogostejša je pravokotna oblika. Dvojni umivalniki lahko imajo 2 korita ali pa eno korito in eno odlagalno površino. Korito je lahko vgrajeno pod površino pulta, tako da sega rob pulta prek korita ali pa so pomivalna korita vgrajena tako, da rob korita sega čez površino kuhinjskega pulta, tako da lahko rečemo, da je v bistvu pomivalno korito naslonjeno na kuhinjski pult. Za čiščenje kuhinjskih pultov so veliko boljša priročna korita, ki se nahajajo pod pultom, saj je v tem primeru umazanijo in vodo enostavno pobrisati s pomočjo krpe iz pulta v umivalnik. Spodnji umivalniki so dražji za nakup in namestitev in jih je potrebno uporabljati z vodotesno ploščo.Pomivalna korita so na voljo v številnih stilih, od staromodnih do elegantnih in modernih. V kolikor boste kupili nad umivalnik, lahko na ta način zmanjšate videz čudovitega pulta, poleg tega pa se morate zavedati, da se bo nabirala umazanija okoli umivalnika, kar pomeni, da boste porabili več časa za čiščenje.

Pomivalna korita lahko kupite tudi prek spleta v spletnih trgovinah s kuhinjsko opremo. Na voljo so v različnih stilih in materialih (v steklu, granitu, nerjavečem jeklu in drugih materialih). Pri nakupu kuhinjskega korita se morata prepričati, da bo kuhinjska pipa pravilne velikosti in da se bo raztezala čez umivalnik, s čimer boste preprečili kapljanje vode na pult. Material iz katerega je narejeno kuhinjsko korito je glavni dejavnik, ki bo določil, kako dobro bo umivalnik zdržal vsakodnevno uporabo. Nekateri materiali iz katerih so narejena pomivalna korita so trpežnejši od drugih, večina pa ima poleg pozitivnih lastnosti tudi nekatere pomanjkljivosti.

Pomivalna korita iz granita sodijo v višji cenovni razred. So zelo trdna in robustna ter odporna na vročino in praske. Granita pomivalna korita ponujajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo. V kolikor vas zanima nakup pomivalnega korita iz granita, kliknite tukaj: https://www.wereo.eu/sl/inox-pomivalna-korita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *