Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Potovanja

Smučarski raj – St. Moritz

smucanje-st-moritzDanes je ime St. Moritz sinonim za elegantno in razkošno mesto, oziroma dom mnogih bogatih in slavnih, ki uživajo v edinstvenem vzdušju te destinacije. Mesto se nahaja na 1.856 metrih nadmorske višine ob jezeru Engadin, v njem pa vidimo vpliv treh kultur: nemške, romanske in italijanske. To mesto je postalo priljubljeno po svojih vrelcih zdravilne in mineralne vode, ki so stari večkot 3000 let.

Že v srednjem veku je bil ta kraj priljubljena destinacija mnogih svetovnih popotnikov. V določenem obdobju je kraj imel več obiskovalcev poleti, kot pozimi, vendar pa so se zaradi lepega snega, ki polepša to pokrajino in tudi zaradi lepega vremena, ustvarili idealni pogoji za vse zimske športe, medtem ko lahko uživate v luksuzu in številnih prednostih. Smučanje v tej lepi in čarobni okolici je nekaj, kar morate doživeti vsaj enkrat v življenju, sicer pa ne boste ostali ravnodušni tudi, če obiščete čudovito mesto v poletnem obdobju. St. Moritz je edinstven tudi po tem, da je najvišje mesto v Evropi.

Ponuja številne zanimivosti za obiskovalce v zimskem času, njihova kakovost in raznolikost pa se ne more primerjati z nobeno drugo svetovno destinacijo. Najbolj znan zimski dogodek v regiji je Engadin cross country smučarska dirka, v kateri sodeluje več kot 12.000 ljudi, ki prihajajo iz celega sveta, prav tako pa obstaja tudi Gourmet Festival, kot tudi glasbeni festival Snega in simfonije.

St. Moritz je zanimiva zmes čudovite narave, urbane elegance in prestiža. Tam so svetovno znani butiki na ulici Via Serlas – Chanel, Gucci in Louis Vuitton so le nekatere izmed znanih trgovin, ki stojijo ob boku ekskluzivnih hotelov, ki gostom ponujajo prvovrstno izkušnjo bivanja. Več kot polovica namestitev v St. Moritzu se ponaša s petimi zvezdicami. Posebna izkušnja pa je tudi nočno življenje, ki se prične že ob sončnem zahodu na eni izmed Apres Ski zabav, ki vas popeljejo v večer poln brezskrbnosti.

Turistom je na voljo tudi veliko kulturnih prireditev, muzejev in galerij. Med najvidnejšimi izstopajo St. Moritz Opera, kulturni center Laudinella in St. Moritz Design Gallery.

Mesto je znano tudi po svojem sončnem in suhem vremenu, saj v povprečju sonce v St Moritzu sije kar 322 dni na leto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *