Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Potovanja

Silvestrovanje v Rimu

novo leto rimRim je glavno in največje mesto Italije, ki se nahaja v centralni Italiji, v regiji Lazio, na mestu kjer se spajata reki Anijen in Tibar … Že več kot dve tisočletji velja mesto Rim za središče sveta. Danes je Rim prestolnica Italije, središče krščanstva in mesto, kjer na vsekem koraku naletimo na bogate ostanke slavne preteklosti. Z mogočnimi razvalinami starorimskega mesta tekmujejo številne cerkve in palače, ki so jih dali sezidati papeži in njihove družine. Seznam umetnikov, ki so prispevali k veličini Rima, je neskončno dolg. Na njem najdemo slavna imena, kot so Michelangelo, Rafaelo, Caravaggio in Bernini, ki so večino svojih največjih umetnin ustvarili prav tukaj. Še posebej Bernini je z razkošnimi vodnjaki in urbanističnimi projekti neizbrisno zaznamoval podobo mesta na sedmih gričih. Vatikan naredi Rim še bolj poseben, saj je s svojim muzejom, Sikstinsko kapelo in baziliko Svetega Petra, eden izmed najlepših krajev na svetu.

Na ulicah Rima srečamo vse narode in jezike sveta. Ljudje že tisočletja prihajajo v večno mesto, da bi nasitili svojo potrebo po lepoti in doživeli nekaj posebnega, kar se ne da opisati z besedami – Rim. Kako bo vaš oddih v večnem mestu obarvan pa se boste odločili sami – možnosti so skorajda neomejene. Nepozabni obisk si lahko “začinite” povsem zgodovinsko in se odpravite raziskovati neverjetno bogato zgodovino rimskega imperija ali pa si v živo ogledate dela največjih umetnikov zgodovine človeštva. Če ste sveže zaljubljeni (ali pa nikoli niste prenehali biti) si lahko oddih obarvate povsem romantično in se odpravite do najlepših fontan, okoliških gričev, ki ponujajo neverjeten pogled na Rim ali pa se odpravite na izlet na obalo, ter si privoščite sprehod po peščeni plaži. Če pa hočete spoznati še malo drugačen utrip mesta, kamor ne zahaja veliko turistov, obiščite Trastevere, ki je znan po trgovinah z umetninami, boemskemu življenju ter odličnih restavracijah.

V kolikor ste ljubitelj silvestrovanja na prostem, preživite najdaljšo noč v letu na rimskih ulicah. Vse poti vodijo v Rim in vsak človek bi moral vsaj enkrat obiskati glavno mesto Italije … Srečno in spektakularno 2019!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *