Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Moda

Moda za sladokusce – Religion

religion oblačilaBritanska znamka Religion, ki jo spoznate po logotipu lobanje in androgenem rock’n’roll slogu, v svetu velja za pravo modno poslastico, saj povezuje kultno glasbo, glasbene muze in bogato britansko dediščino. »Modni religiji«, ki jo pri nas zastopa le modna hiša Ikona, se ne morejo upreti niti modne ikone Agyness Deyn, Rihanna, Rita Ora in Michael Fassbender.

Za znamko Religion stoji dansko dekle Mette Peterson. Kreativna direktorica že dvajset let živi v britanski prestolnici in s svojo ekipo mladih kreativcev, starih med 23 in 32 let, ustvarja sodobne modne trende nove generacije, za katere jemlje navdih vsepovsod – v liričnih citatih, glasbenih muzah in bogati britanskih dediščini, še najbolj v vzhodnem Londonu na ulici East End, kjer je tudi sedež znamke Religion. Vsi ti elementi omogočajo razvoj močne komercialne blagovne znamke, ki združuje DNK blagovne znamke s tehnikami, kot so krpanje, barvanje »tie-dye« in kemijski proces za raztapljanje vlaken »burnout«.

Religion – sinonim za lobanjo in rock’n’roll

Lobanja, sinonim za »modno religijo«, je DNK znamke, rock’n’roll pa njen življenjski slog. Oblačila Religion so tako namenjena uresničevanju individualnega sloga, modnim sladokuscem, med katere štejemo tudi manekenko Agyness Deyn, pevki Rihanno in Rito Oro, skupino Labirinth in igralca Michaela Fassbenderja, pomagajo izraziti ustvarjalnost.

Zgodba znamke Religion se je pričela v zgodnjih 90-ih letih in svoje korenine pognala v zgodnji klubski kulturi, ko je bila glasba navdahnjena s kemijo in so bila prepričanja javno izražena na majicah. Razvita je bila kot nišna znamka s široko paleto T-majic, oblikovalske tehnike, trendi in in pranja, ki vplivajo na videz materialov, pa so Religionu dala drugo privlačnost – na videz obrabljena oblačila z drznim rock pridihom so postala za modne fanatike nepogrešljiva, kar je zahtevalo širjenje ponudbe na dodatke, obutev in parfume. Najdemo jo na petih celinah, v Sloveniji pa jo zastopa le modna hiša Ikona na Mestnem trgu v Ljubljani.

»Religion ni trendovska blagovna znamka, a ima velik vpliv na dejansko nakupovanje v trgovinah. Imamo močan DNK blagovne znamke, ki nam je prinesla zveste privržence, in zato se je poskušamo čim bolj držati,« je o znamki, ki v letošnjo pomladno kolekcijo kljub vsemu vnaša nekaj svežine, povedala Mette Peterson. Če se potiski in barvna paleta na ženskih tesno oprijetih oblekah in drapiranih silhuetah zgledujejo po abstraktnih geometrijskih oblikah, ki se pojavljajo na fotografijah nizozemske umetnice Viviane Sassen, so moška oblačila to sezono dobila nov pristop s potiski v feminilnih cvetličnih vzorcih. Na običajno temni kolekciji se pojavlja več barv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *