Najboljše italijanske destinacije za fotografiranje

italijaZa tiste, ki želijo najlepše počitniške fotografije in selfie-je, je Italija idealen kraj za obisk. Obstaja veliko število priložnosti za odlične fotografije, mi pa vam predstavljamo 10 mest, za katera vam bo fotoaparat ali telefon s kamero prišel zelo prav.

Kolosej
Potovanje v Rim še nikoli ni bilo tako dostopno in enostavno za organiziranje. Najbolj znana znamenitost tega mesta – čeprav jih je v izobilju in boste potrebovali veliko časa, da si jih vse ogledate, je impresivni amfiteater, eden izmed največjih, kar so jih kadarkoli zgradili. Najboljši selfie lahko naredite v bližnjem Colle Oppio parku, kjer boste lahko zajeli celoten Kolosej.

Hrib Janiculum
Kot smo že povedali, ima Rim veliko zanimivosti, ki si zaslužijo, da so ovekovečene z vsaj eno fotografijo. Če boste obiskali hrib Janiculum, boste lahko slikali več trenutkov, kot nekoč, saj se dviga visoko nad bregovi reke Tibere. To je najboljše mesto za panoramske posnetke ali selfie-je s številnimi spomeniki v ozadju, kot so bazilika Svetega Petra in Panteon.

Poševni stolp v Pisi
Ta lokacija ima ogromno obiskov, saj predstavlja pravi čudež arhitekture. Vsi smo že videli številne fotografije, kjer se ljudje trudijo, da “popravijo” ta stolp, vendar pa obstaja veliko načinov za idealno fotografiranje scene.

Ravelo
To romantično mesto se nahaja na vrhu hriba in ima pogled na azurno modro barvo Mediterana. Iz čudovitih vrtov, ki so kot terase in cvetijo skozi vse leto, boste imeli od tukaj najboljši pogled na znamenito Amalfi obalo.

Katedrala v Firencah
Ta arhitekturna struktura je glavna cerkev v Firencah in hkrati tudi najbolj priljubljena turistična atrakcija. Njena gradnja je trajala več kot dve stoletji, vendar je sedaj pripravljena, da proslavi vsako vašo fotografijo.

Torre Branca
V glavnem parku v Milanu, se ta jekleni stol dviguje do vrtoglave višino 108 metrov. Če želite, lahko vzamete dvigalo za vzpon do observatorija in uživate v panorami tega zanimivega in lepega mesta.

Accademia most
To je eden izmed štirih mostov na Grand Canal-u v Benetkah. Na njemu ni skoraj nikoli gneče, ker se mnogi turisti zapičijo v tiste slavne mostove, med drugim v Most vzdihljajev in Railto most. Ta kraj je idealen za romantičen selfie z vašo ljubljeno osebo.

Planina Etna
Najvišji in najbolj aktiven vulkan Evrope je idealna lokacija za pustolovski selfie. Če želite, lahko hodite do vrha gore, ki se nahaja na višini 2000 metrov.

Planina Vezuv
Od najvišjega do najbolj nevarnega – ta vulkan je znan po svojem velikem izbruhu, ki je uničil celotno regijo Pompejev. Danes je to miren kraj, ki ga pogosto obiskujejo pohodniki in kolesarji, medtem, ko njegov ogromen krater in neskončni razgled preko neapeljskega zaliva naredi idealno fotografijo.

Capri
Slikovit otok ima neokrnjeni čar, o katerem smo pogosto pisali. Njegove tihe in mirne ribiške vasi ter osamljene plaže delujejo, kot da izvirajo iz pravljice. Praktično bo vsaka fotografija, ki jo tukaj naredite, zagotovo navdušila vaše prijatelje in družino. Ne pozabite fotografirati Faraglioni skal, ki se dvigajo iz kristalno čiste vode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *