Luxury Guide

Moda, Stil, Lepota, Zdravje

Business

Najpogostejši razlogi za zamenjavo upravnika

Zamenjava upravnika se ne dogaja v tistih podjetjih za upravljanje stavb, ki svoje poslovanje opravljajo transparentno, ne zahtevajo oderuških provizij in so svojim strankam oziroma etažnim lastnikom v večstanovanjskih stavbah vedno na voljo. Postopki menjave upravnika (upravitelja stavb) se največkrat dogajajo v tistih podjetjih, ki svojega dela ne opravljajo strokovno, niso seznanjena ali pa so celo malomarna pri upoštevanju pravilnikov in zakonov ter pri katerih se etažni lastniki počutijo, kot da bi jim bile pomembne informacije namenoma prikrite. Če niste zadovoljni z dosedanjim upravnikom in bi radi naredili zamenjavo upravnika, kliknite na povezavo https://www.spl.si/iscete-upravnika.html.

Zakonodaja v Sloveniji omogoča, da se postopek menjave upravitelja stavbe izvede hitro in stroškovno učinkovito. Pred nekaj leti pa so bili tovrstni postopki menjave zakonsko nevzdržni, zato so bile odpovedi oziroma odstopi od pogodb o opravljanju upravniških storitev nemalokrat tudi predmet presoje na pristojnih sodiščih.

Neodzivnost upravitelja stavbe kot razlog za menjavo

Odločitev za menjavo upravitelja stavbe je največkrat posledica njegove nenehne neodzivnosti pri vprašanjih, ki zadevajo stanovalce in etažne lastnike večstanovanjske stavbe. Večino etažnih lastnikov tudi moti, da podjetje za upravljanje stavbe zavlačuje z izvajanjem dejavnosti in ukrepov, ki so jih na zboru etažnih lastnikov izglasovali. Poleg tega stanovalce tudi moti, da upravitelj stavbe ne poziva k rednim polletnim ali enoletnim sestankom, ki so sicer obvezni.

O postopku zamenjave upravnika začno etažni lastniki razmišljati tedaj, ko se pri obstoječem podjetju začno pojavljati velike napake iz malomarnosti, zato skličejo zbor etažnih lastnikov, kjer se dogovorijo, da bodo izbrali bolj kakovostnega ponudnika storitev upravljanja stavb.

Nekakovostno poslovanje kot razlog za menjavo upravitelja stavbe

Stanovalce in etažne lastnike moti tudi to, da jih upravitelj stavbe ne obvešča o postopnih fazah del, ki se izvajajo na večstanovanjskem objektu. Prav tako jih moti, da podjetje ne prisluhne njihovim željam, predlogom, idejam in potrebam. Etažne lastnike prav tako moti, da podjetje ne nadzoruje zunanjih izvajalcev, ki opravljajo določena dela na objektu, pri čemer podjetje tudi ne opravi podrobnega pregleda že opravljenih del, pred jih v celoti tudi poplača oziroma jih poplačajo stanovalci večstanovanjske stavbe.

Zamenjava upravnika pa pride v poštev tudi za vse tiste etažne lastnike, ki niso zadovoljni s tem, da jim nekakovostni ponudnik upravljanja stavb ne daje možnosti pri izbiri zunanjih izvajalcev. To je tudi eden izmed večjih razlogov, zakaj etažni lastniki izglasujejo novega upravitelja njihove stavbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *