Spletna stran Luxury Guide uporablja piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani se strinjate z našo politiko uporabe spletnih piškotkov. Se strinjam

Potovanja  -  Destinacije

VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE

VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE
VODIČ SKOZI JUG FRANCIJE

Saint Tropez je odlična izbira za vaš seznam potovanj v tem letu...

To je kraj, kjer sonce sije več kot 300 dni na leto. Ne samo, da privablja obiskovalce z lepim vremenom, temveč je to celotno območje znano po svojih številnih zanimivih dogodkih in festivalih, ki so kot nalašč za obisk v vseh letnih časih.

Slikovito mestece Saint Tropez je fantastičen kraj za počitnice na jugu Francije, saj ni daleč stran od različnih dogodkov in priložnosti, vendar je dovolj daleč, če želite miren dan na plaži. Oglejte si naš seznam 10 dogodkov, ki jih tukaj ne gre zamuditi v 2015. 

1. Karneval v Nici in 2. Citron Festival v Menton
Po tistem v Riu v Braziliji, je karneval v Nici eden največjih in najbolj zanimivih na svetu, z osupljivo animacijo, ki traja od 14. februarja do 4. marca. To fantastično prizorišče vsako leto privabi mnogo obiskovalcev - več kot milijon ljudi, ki hodijo po ulicah in se zabavajo.

Letos je tema karnevala "kralj gastronomije", tako da lahko pričakujemo razvajanje s fantastično gurmansko hrano. In ko govorimo o hrani, morate obiskati tudi priljubljen Citron Festival v Mentonu, ki bo zagotovo polepšal vaš obisk francoske riviere. Ta dogodek, tekom katerega se mesto okrasi z več kot 145 tonami pomaranč in limon, bo potekal med 15. februarjem in 5. marcem. 

3. Monte Carlo Rolex Masters Tennis Cup v Monaku & 4. Top Marques show v Monaku
Pomlad je posebej lep čas za obisk francoske riviere. Ni boljšega kraja za vaše počitnice v tej regiji luksuznih hotelov v središču Monaka, tako da lahko doživite vse, kar vam ta razkošni kraj ponuja. Prva stvar, ki je na koledarju Monaka, je Monte Carlo Rolex Masters, ki poteka v luksuznem Monte Karlo Country klubu, od 12. do 20. aprila, obiščejo pa ga številne teniške zvezde, kot je na primer Novak Djoković.

Drugi veliki dogodek, ki ga ne smete zamuditi, je Top Marques Monaco, najbolj ekskluzivna razstava super avtomobilov, ki VIP gostom omogoča test vožnje avtomobilov iz njihovih sanj. Ta edinstven dogodek, ki bo potekal le tukaj, traja od 17. do 20. aprila. 

5. Filmski festival v Cannesu in 6. Monaco Formula 1 Grand Prix
Filmski festival v Cannesu je brez dvoma eden izmed najpomembnejših dogodkov v svetu filma, ki poteka v času, ki je najboljši za obisk tega mesta. Le-ta traja od 14. do 25. maja in redno privablja največje zvezde Hollywooda, ki prihajajo z namenom spodbujanja njihovih filmov, konča pa se z glamurozno in prestižno podelitvijo Zlate Palme.

Takoj po zaključku filmskega festivala v Cannesu, se v Monaku odvija Monaco Grand Prix. To je najboljša in najbolj priljubljena dirka Formule 1. Ta dogodek, v katerem sodelujejo najbolj znani vozniki, bo potekal 25. maja. Če ga želite obiskati, imate možnost najema zasebnega helikopterja in ste tam v le 15 minutah. 

7. Jazz Festival v Juan-les-Pins
Eden izmed najboljših dogodkov leta na Azurni obali je fantastičen glasbeni festival na obali zaliva Kana v Juan-les-Pins. To je edinstvena priložnost za to, da lahko slišite veliko znanih jazz glasbenikov, kot so George Benson, James Blunt in drugi. Program tega priljubljenega festivala letos še ni objavljen, vendar je bilo napovedano, da bo le-ta potekal od 12. do 20. julija.

8. Jazz Festival v Ramatuelleu
Jazz navdušenci lahko uživajo v Franciji tekom poletja, ko v avgustu poteka znani jazz festival v Ramatuelleu, lepem srednjeveškem mestu, ki je zelo blizu Saint Tropeza. Festival poteka v zgodovinskem Theatre de Verdure in traja od 15. do 19. avgusta. 

9. Monaco Yacht Show
V septembru se odvija eden izmed najbolj prestižnih dogodkov za ljubitelje jaht - Monaco Yacht Show. Tekom tega dogodka, vsi obiskovalci uživajo v razkošju in pogledih na novosti iz sveta navtike, ki so na voljo za prodajo in najem. Letos bo ta prestižni dogodek potekal od 24. do 27.  septembra. 

10. Les Voiles de St Tropez
Zadnji dogodek, ki ga ne gre zamuditi v Franciji se ujema s temo Monaco Yacht Showa. Gre za Les Voiles de St. Tropez regato - še eden priljubljen navtični dogodek, ki ga obišče veliko oboževalcev iz celega sveta. Organizira ga Société Nautique de Saint-Tropez. Letos bo regata potekala v obdobju od 29. septembra do 5. oktobra.

Povezane teme
X