Spletna stran Luxury Guide uporablja piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani se strinjate z našo politiko uporabe spletnih piškotkov. Se strinjam

Potovanja  -  Destinacije

RAJSKA REKA V KOLUMBIJI

RAJSKA REKA V KOLUMBIJI
RAJSKA REKA V KOLUMBIJI
RAJSKA REKA V KOLUMBIJI
RAJSKA REKA V KOLUMBIJI
RAJSKA REKA V KOLUMBIJI
RAJSKA REKA V KOLUMBIJI

Ali ste si kdaj zaželeli, da zakorakate v pravo impresionistično sliko?

V Kolumbiji je to tudi mogoče - v kolikor obiščete nenavadno reko polno živahnih barv, za katero pravijo, da je ena izmed najlepših na svetu. Pet barv, ki označuje le-to so jo naredile svetovno znano, mnogi ljudje pa jo opisujejo kot reko, ki je pritekla iz raja.

Reka Cano Cristales je polna barv zaradi alg in mahu, ki raste v njej. Barva je odvisna od letnega časa in količine vode. V deževnem obdobju je hitra in globoka, zato rastline ne prejmejo zadostno količino svetlobe. V času suše pa ni dovolj vode za njihovo preživetje. Zaradi tega se večji del leta Cano Cristales ne razlikuje od drugih rek. Čista voda takrat teče v številnih brzicah in pada v večjih in manjših slapovih nad skalami, ki so prekrite z zelenim mahom. 

Toda v vmesnem obdobju med deževno in suho sezono nivo vode v reki postane zadosten, da številne vrste alg cvetijo v spektakularnih barvah. Takrat lahko v reki najdete pravo eksplozijo tisočih odtenkov rumene, rdeče, zelene, modre in črne barve. Ta spektakel traja nekaj tednov, od septembra do novembra.

Najlepša reka na svetu je nekoliko manjša od 100 kilometrov in široka 20 metrov. Nahaja se na gori Macarena (National Park Serrania de la Macarena). Najbližje mesto je La Macarena, do katerega lahko pridete z letalom v organizaciji številnih kolumbijskih turističnih agencij. Iz mesta je organiziran skupinski obisk reke.

Ta destinacija je najboljša izbira za vse ljubitelje čarobne narave. Najbolj slikovit del reke petih barv se nahaja v divjini džungle in do njega ni poti. Pustolovci bodo našli svojo pot peš ali jahali konja ali osla, zaradi česar bo ta cela pustolovščina še toliko bolj razburljiva.

Povezane teme
X