Spletna stran Luxury Guide uporablja piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani se strinjate z našo politiko uporabe spletnih piškotkov. Se strinjam

Potovanja  -  Destinacije

NAJLEPŠE PLAŽE ITALIJE

Italija je ena izmed najboljših počitniških destinacij, če jo želite obiskati poleti, ali pozimi ...

V tej državi namreč obstaja veliko lepih plaž, tako, da je zelo težko izbrati najboljšo. Na koncu koncev so vse plaže v Italiji čudovite, s svojo naravno kuliso, ki spominja na pravljico. Največje število le-teh vam nudi mirno okolje in so lahko pravi raj, če se želite izolirati in ločiti od tistih iz priljubljenih turističnih območij, z velikim številom ljudi. Najpomembneje je, da so vse plaže v Italiji zelo čiste in ponujajo varna mesta za kopanje, kjer lahko uživate brez skrbi. Številni turisti, ki so enkrat obiskali kakšno »skrito« italijansko plažo, se v prihodnjem letu zopet vrnejo na isto mesto. Predstavljamo vam 10 najbolj mirnih plaž Italije, vi sami pa ocenite, zakaj je temu tako.

1) San Vito Lo Capo
San Vito Lo Capo plaža se nahaja na zahodni obali Sicilije. Tu boste lahko uživali v lepih trenutkih na soncu, kot tudi v spektakularni mešanici kultur. Poleg tega je ta kraj znan po svojem nacionalnem parku Zingaro, kjer boste lahko uživali v razgledu na lepe plaže v regiji. Številne vile se nahajajo v bližini obale, a ribolov je tukaj ustaljen hobi in način zaslužka. To je ena izmed najboljših plaž v Italiji, kjer boste lahko našli lepoto, za katero je težko verjeti, da je del resničnega sveta.

2) Isola del Giglio
To je ena izmed najboljših in najbolj znanih plaž v Italiji, ki slovi po svojem eksotičnem življenju, kjer lahko ljubitelji narave uživajo na najboljši možen način. Nahaja se na obali Toskane in je zelo čista ter lepo urejena. K njenemu prefinjenemu videzu prispevajo tudi idilične vasice, v kombinaciji z obrisom Alp. Tukaj je mogoče videti lepe lagune, ki so kot majhna skrita mesta za sprostitev in pobeg od vsakdanjega stresa.

3) Taormina
Taormina plaža je najbolj priljubljen kraj na Siciliji, nahaja pa se na idealni lokaciji. To je kraj za vas, če želite biti obkroženi z večjim številom ljudi v prelepem naravnem okolju. Njena slikovita naravna lepota in čarobnost so tisto, kar privlači ljudi, ki jo obiščejo. Tu boste lahko uživali v številnih vodnih športih, kot so potapljanje ali smučanje na vodi, vsako leto v mesecu juniju pa poteka tudi zelo pomemben filmski festival. Njeno antično gledališče je središče dogajanja, kjer se odvijajo koncerti popularnih glasbenikov in mnogi drugi dogodki. 

4) Mondello
Mondello se nahaja v bližini Palermo-ja, glavnega mesta Sicilije. Na tej točki je izobilje barov, restavracij in malih trgovin, v idiličnem obalnem okolju. Športne aktivnosti so tekom leta tukaj v središču pozornosti. Od leta 1985, se na prehodu iz pomladi v poletje tukaj odvija World Festival on the Beach - glasbeno/športni mednarodni festival. Mondello je kraj, ki je znan po svoji arhitekturi v art noveau stilu, značilnemu za ta del planeta.

5) Capalbio
Capalbio je kraj, znan kot male Atene, zaradi svojega zgodovinsko/umetniškega pomena. To je priobalno naselje, ki se ni spremenilo ali razvilo v duhu napredka moderne tehnologije. Mnogi ljudje ga obiščejo zaradi počitka pred televizijskimi programi, mobilnimi telefoni in internetom, da bi lahko uživali na tisti stari, sproščujoči način.

6) Domus de Maria
V Domus de Maria na Sardiniji se nahaja znana plaža z imenom Chia. To je predvsem prostor za kampiranje, medtem, ko v mestu Cagliari lahko najamete luksuzno vilo za uživanje. V tem delu Sardinije poleti organizirajo številne prireditve, ki privabljajo obiskovalce od vsepovsod. Če iščete turkizno modro morje in peščene plaže, v kombinaciji s spektakularnimi večernimi zabavami, je to kraj za vas.

7) Salina
Med Eolskimi otoki eden še posebej izstopa – to je otok Salina, na katerem se nahajajo le tri mala mesteca: Santa Marina di Salina, Malfa in Leni. Salina otok je bil formiran v izbruhu šest starih vulkanov in ponuja obilo naravnih prednosti za vse obiskovalce, ki imajo radi adrenalin in uživajo v avanturah. Veliko število športov tukaj predstavlja glavne dnevne aktivnosti - od potapljanja, do smučanja na vodi, zato je to idealen kraj za zabavo in sproščujoče počitnice. Prav tako pa se tukaj nahaja tudi nekaj odličnih restavracij in hotelov.

8) Posada
Posada je eno izmed najstarejših mest na Sardiniji. Ima veliko stvari, ki jih lahko ponudi turistom – vse od obalnih mest, do lokalne kulture v regiji. Obstaja veliko lepih plaž, tukaj pa so tudi interesantne zgodovinske znamenitosti, kot so gradovi, ki segajo v 14. stoletje. V tem priobalnem mestu se lahko sprostite in vidite veliko zanimivih stvari, vsak dan pa vam ponuja novo zabavno dejavnost.

9) Vendicari
Če ste ljubitelj narave, potem je to odlična destinacija za vas. Čudovita plaža in naravni rezervat so idealen kraj za ustvarjanje nepozabnih spominov in zbliževanje z naravo. Lepa, čista plaža je neverjetno lepa in udobna, popolna za uživanje. Če boste imeli srečo, boste morda celo naleteli na želve, ki nesejo jajca, poleg različnih vrst ptic, ki letijo nad mestom. Poleg tega je podnebje v tem mestu idealno, tako, da ga veliko število turistov pogosto izbira kot svojo najljubšo destinacijo.

10) Castiglione della Pescaia
V dosegu roke Maremme, leži čudovita plaža Castiglione della Pescaia, znana kot mala Švica. Mesto vam ponuja šarm stare vasi, z vsemi starinskimi elementi. Tu boste lahko uživali v čudovitem kraju, obdanem z modro vodo. Lepa arhitektura je poudarjena z neprekosljivim ambientom. To obalno mesto je enostavno fantastično, izpopolnjujejo pa ga številne stvari, ki so zelo mamljive. Ima srednjeveški grad, ki ga boste želeli obiskati celo večkrat.

Zaradi mest, kot so ta, ki smo jih omenili, je Italija ena izmed najboljših destinacij, kjer boste lahko našli popolne plaže, obdane s čudovito pokrajino, z idiličnimi priobalnimi vasmi. Nekatere plaže so nedotaknjene in zelo čiste, zaradi česar so privlačne za vse ljudi, ki se odločijo za obisk te države. Italijanske plaže so najboljši kraj za počitek in sprostitev po stresu vsakdanjega življenja. Če nam ne verjamete, preverite sami.

Povezane teme
X