Spletna stran Luxury Guide uporablja piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani se strinjate z našo politiko uporabe spletnih piškotkov. Se strinjam

Potovanja  -  Destinacije

MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015

MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015
MAJORKA – TOP 5 ZA POLETJE 2015

V kolikor ste se to poletje odločili za Majorko... se zagotovo niste zmotili, saj je le-ta postala priljubljeno letovišče med našimi turisti v zadnjih 15 letih ...

Otok pripada arhipelagu Balearskih otokov v Sredozemskem morju, je tudi največji španski otok. Preplavljena letovišča, zalivi in ​​čudovite plaže, kot tudi deli strme obale - otok je vsekakor primeren za vse vrste turistov, ki se odločijo tukaj preživeti počitnice. Glavno mesto je Palma de Mallorca, ki je hkrati tudi središče večine dejavnosti na otoku. Podnebje je čisto sredozemsko z vročimi poletji in zmernimi zimami, razen v goratem delu Serra de Tramuntana-e, kjer so lahko zime zelo mrzle, vendar brez snega.

Grad Bellver
Grad Bellver je zagotovo ena izmed najbolj spoštovanih zgodovinskih in umetniških znamenitosti ne le na Majorki, ampak tudi po vsej Španiji. Zgrajen je bil med leti 1300 in 1311, njen ustvarjalec pa je bil arhitekt Pere Salva – isti arhitekt, ki je bil »vpleten« v prilagoditev osrednjega gradu in kraljeve palače Almudain-a Palma de Mallorca-e. Bellver grad je bil zgrajen v čast Haim-a II (Jaime II), sina slavnega kralja Haim-a in Osvajalca (Jaime I Conquistador). Bellver je imel dva namena – služil je kot utrdba in kraljeva rezidenca. Veličastna stavba je narejena v gotskem slogu in obdana z osupljivo naravo. Danes nima omenjenih dveh namenov, je pa zagotovo eden izmed najbolj priljubljenih krajev na otoku, tako med turisti, kot med domačini, seveda pa ga morate obiskati tudi sami.

Cala Torta
Poleg tega, da ima najslajše in najbolj omamno ime, je ta zaliv tudi eden izmed najbolj priljubljenih na Majorki. Cala Torta je nastal iz bele peščene sipine in lepe goste vegetacije okoli njega. Ta plaža je priljubljena zaradi odlične lokacije za ljubitelje vodnih športov, še posebej za potapljanje. Zaradi svoje geografske lege so na tej plaži lahko močni vetrovi in ​​zato tudi veliki valovi, ampak ne skrbite, obstaja število reševalcev, ki je sorazmerno s številom kopalcev, vendar pa so neprijetne situacije v Cala Torti zelo redke. Plaža je tako priljubljena tudi med nudisti. Nedaleč od Cala Torte je tudi Cala Mesquida, ki je ravno tako priljubljen med turisti in lokalnim prebivalstvom.

Route La Traverse
La Traverse je eden izmed najboljših športnih in okoljskih dejavnosti na otoku, za resnično uživanje v naravnih lepotah Majorke. To je prava poslastica za ljubitelje trekinga in hikinga, če upoštevamo, da je pohajkovanje skozi to avanturo zelo zanimivo, prav tako pa je tukaj osupljiva naravna lepota pogorja in dejstvo, da je ta del Serra de Tramuntane na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine. V La Traversi lahko uživate v aktivnem pohodu skozi 120 kilometrov skalnate pokrajine, lahko pa se samo sprehajate okoli in uživate v razgledu na celoten otok Majorka.

Caracoles la mallorquina
Najpogosteje vam priporočajo, da medtem, ko ste na španskih tleh poskusite jedi, kot so paelle, tortilje in različne vrste tapasov. Mi pa vam bomo priporočili nekaj bolj eksotičnega - Caracoles a la mallorquina, kar so dejansko polži na majorčanski način. Mogoče vam to ne zveni zelo mikavno, vendar je to tipična jed otoka in je prava eksplozija okusov v ustih. Polži so pripravljeni v čorbi z dodatkom krompirja, ki je začinjena s česnom, peteršiljem, meto, čilijem, olivnim oljem in paradižnikom. Obstajajo še drugi recepti, ki so priljubljeni med lokalnim prebivalstvom, vendar boste to najpogosteje poskusili v restavracijah. Neizogiben ob hrani je alioli preliv, ki je pravzaprav zelo kvalitetno oljčno olje s peteršiljem in česnom. Jed je priljubljena spomladi in jeseni, ko pada dež in, ko je tudi mogoče najti same polže, kar pa je težko izvedljivo v poletnih mesecih.

Diskoteka Tito´s
Čeprav je Ibiza najbolj znan party otok na svetu in je le nekaj kilometrov oddaljena od Majorke, ima tudi ta otok veliko stvari, s katerimi se lahko pohvali v okviru nočnega življenja. Na obali okrog celotnega otoka boste našli različne klube, bare in diskoteke, mi pa vam priporočamo diskoteko Tito´s. Ta klub v stilu Las Vegas-a se nahaja v glavnem mestu Palma de Mallorca. Žuri, ki so organizirni, imajo različne tematike, vse od burleske in Playboy-a, pa do Studia 54 in 1001 noči. V tej diskoteki strežejo fantastične koktejle, narejene s strani najboljših mojstrov na otoku, na velikem odru pa gostujejo tudi nekatera najbolj znana imena iz DJ sveta. Če niste ljubitelji ekstravagance v vsakem pomenu, potem skrbno preučite, ali je to pravi kraj za vas, vendar pa mi menimo, da je definitivno velika avantura preživeti čas na tem posebnem mestu.

Povezane teme
X