Spletna stran Luxury Guide uporablja piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani se strinjate z našo politiko uporabe spletnih piškotkov. Se strinjam

Potovanja  -  Destinacije

DESTINACIJE IZ DISNEY FILMOV

Disney je znan po svojih izjemnih pokrajinah in gradovih, ki se pojavljajo v njihovih filmih ... 

Kljub temu, so v risankah ponavadi vir inspiracije resnične lokacije. Oglejte si nekatere takšne kraje, zaradi katerih so Disneyevi filmi in risanke tako čudoviti:

Route 66
Risanka "Cars" se tematsko in vizualno zgleduje po klasični ameriški avtocesti - Route 66. Gore, ki jih je mogoče videti v nekaterih prizorih te risanke, spominjajo na znamenitosti avto ceste - Cadillac Ranch.

 

Alsace, France
Ustvarjalci risanke "Beauty and the Beast”so iskali majhne vasice in mesta v Alzaciji v Franciji, da bi našli navdih za majhno Belino mestece. 

 

Mont Saint Michel
Grad Zlatolaskinih staršev je dejansko prelep Mont Saint Michel grad v Normandiji.

Serengeti
Največji del animiranega filma "The Lion King" se odvija na ravnici, ki spominja na Serengeti v Tanzaniji. Znana je po velikih selitvah živali in seveda,  tropih levov.

Prepovedano mesto
Mulan, iz isto imenskega animiranega filma, je živela v času kitajske dinastije Han, med 200 leti pred našim štetjem in 200 leti našega štetja. Čeprav je bilo Prepovedano mesto zgrajeno 1200 let kasneje, je animatorjem služilo kot model za oblikovanje cesarjeve rezidence.

Ice Hotel
Elzina palača v animiranem filmu "Frozen”se zgleduje po Ledenem hotelu, ki stoji v bližini Quebeca v Kanadi.

 

Neuschwanstein
Navdih za grad Trnuljčice so dobili od čudovitega gradu na Bavarskem, ki je bil kasneje tudi adaptiran v slavni grad na začetku vsakega Disneyevega filma.

 

Taj Mahal
Sultanova palača v risanki "Aladin" je bila zasnovana v tradiciji slavnega Taj Mahala. Sicer pa se dogajanje filma odvija na Bližnjem vzhodu.

 

Grad Šiljon
Grad na obali princa Erica, iz filma "Mala morska deklica", se zgleduje po gradu Šiljon, ki se nahaja na obali ženevskega jezera v Švici.

 

Grad Chambord
Grad Chambord v Franciji je služil kot model za izgled gradu Zveri v filmu "Beauty and the Beast”.

Povezane teme
X