Spletna stran Luxury Guide uporablja piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani se strinjate z našo politiko uporabe spletnih piškotkov. Se strinjam

Na poti  -  Navtika

10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU

10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU
10 NAJDRAŽJIH JAHT NA SVETU

Moški radi kupujejo drage igrače in se igrajo z njimi ...

Nekateri kupujejo drage avtomobile in motorna kolesa, medtem ko drugi kupujejo luksuzne vile z bazeni, telovadnicami, domačim kinom, itd. Nekateri so raje lastniki zasebnih letal, spet drugi raje uživajo v križarjenjih.  

Tokrat vam predstavljamo zbirko najdražjih in najbolj luksuznih jaht. Nekateri na tem seznamu so svetovno znane osebnosti, drugi pa so preprosto dovolj bogati, da si lahko privoščijo karkoli si zaželijo. Brez odlašanja, predstavljamo vam 10 najdražjih jaht na svetu ...

1. Eclipse jahta
Lastnik: Roman Abramovič; Cena: 350.000.000 $

Roman Abramovič je znan po svojem razkošnem življenjskem slogu, zato nas ne preseneča, da ima prav on ima v lasti najdražjo jahto na svetu. Le-ta je porušila vse prejšnje rekorde - po velikosti in ceni. Njena izgradnja je trajala dve leti, rezultat pa je viden v vodni velikanki z bazenom, obdanim z barom Havana, dvema heliodromoma, 20 vodnimi jeti, kino dvorano, knjižnico in master suitom s površino 500 m2. Jahta vsebuje devet palub - vsaka  ima svoj varnostni izhod, zaradi česar je najvarnejša jahta na svetu, ki je bila kadarkoli zgrajena. Tam je dovolj prostora za 30 potnikov in 70 članov posadke. Tudi na tej jahti lahko najdete wellness center, ki je opremljen s sodobnim udobjem. Letno vzdrževanje tega izjemno prestižnega plovila stane 50 milijonov evrov.

2. Dubai jahta
Lastnik: Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum; Cena: 300.000.000 $

Jahta je nekoč nosila naziv največje in najdražje mega jahte. Njen lastnik Sheikh Maktoum jo je naročil v letu 2001, izročena pa mu je bila v letu 2006. Jahta vključuje prostorno formalno jedilnico, stekleno stopnišče, ki povezuje VIP apartmaje in sobe, dvigala, ki omogočajo dostop do različnih nivojev, kakor tudi bolj elegantno urejen salon za sprostitev in druženje. Seveda jahta takšne velikosti obvezno vključuje tudi heliodrom. Prav tako ima vgrajen klimatski sistem, ki skrbi za svež zrak tudi v najbolj vročih dneh.

3. Dilbar jahta
Lastnik: Alishar Usmanov; Cena: 263.000.000 $

Jahta, ki je v lasti ruskega jeklarskega magnata Alishara Usmanova, je bila zgrajena leta 2005 in je dobila ime po njegovi materi. Plovilo sta zasnovala oblikovalski duo Lurrson in Tim Haywoodom. Ima sposobnost, da udobno namesti 20 potnikov in 47 članov posadke. Na jahti najdete tudi jacuzzi, bazen in helipad. To luksuzno plovilo ima potovalno hitrost 18,4 vozlov in največjo hitrost 21 vozlov. Njegov poseben motor ima dvojni sistem propelerjev, medtem ko ima izpušni sistem posebne filtre, ki preprečujejo vstop umazanije.

4. Rising Sun jahta
Lastnik: David Geffen; Cena: 200.000.000 $

Jahta je bila nekočv lasti Larry Ellisona - predsednika uprave podjetja Oracle Corporation in trenutno predstavlja enega izmed bolj luksuznih elementov v portfelju Davida Geffena. Dolga je 138 metrov, kapaciteta pa premore 16 potnikov. S skupno površino približno 1,000 m2, ima luksuzna jahta tudi košarkarsko igrišče na krovu, ki se zlahka spremeni v funkcionalen heliodrom, vinsko klet, bazen in kino dvorano. Prav tako pa ima - v primeru, da morajo potniki hitro zapustiti ladjo, prostor za podmornico. Osnovno letno vzdrževanje jahte stane okoli 13 milijonov dolarjev.

5. Octopus jahta
Lastnik: Paul Allen; Cena: malo večkot 200.000.000 $ 

Paul Allen je v svetu zelo znan, saj je eden izmed ustanoviteljev programske opreme Microsoft. Tisto, kar njegovo jafto dela posebno, sta dve podmornici s kapaciteto 10 oseb - za tiste, ki uživajo v raziskovanju morskega sveta je še posebej zanimivo, da je eno izmed dveh podmornic mogoče uporabiti za raziskovanje morskega dna. Ta jahta je dolga približno 135 metrov in ima bazen, kjer se lahko ljudje sprostijo. Nemška ladjedelnica Lurs je le-to zgradila v Bremnu. Njen trup je zgrajen iz jekla, za dizajn pa je bil zadolžen Jonathan Quinn iz Seattla.

6. Amevi jahta
Lastnik: Laxmi Mittal; Cena: okoli 150.000.000 $

Indijski jeklarski magnat Laxmi Niwas Mittal ima v svoji lasti številne dragocene predmete, eden izmed njih pa je vsekakor Ameva jahta, ki je prav tako na seznamu najbolj dragih jaht, ki jih lahko najamete. Na primer, poleti leta 2010 je to jahto najela J. Lo, gospod Mittal pa je na njej organiziral posebno večerjo po filmskem festivalu v Cannesu. Jahto lahko brez zadržkov poimenujemo Rolls Royce v svetu jaht. Prvi razlog za to je udobje, ki ga plovilo - poleg neverjetne stabilnosti, omogoča svojim potnikom in članom posadke. Na luksuznem plovilu se lahko tudi sprostite, saj ima sobo za masažo, pokrit zasebni kino, fitnes, bazen in kozmetični salon. Na jahti je dovolj prostora za 16 gostov in 22 članov posadke.

7. Al Said jahta
Lastnik: Sultan bin Said al Qaboos Said; Cena: 109.000.000 $

Jahta je dejansko ustvarjena za elito sveta. Al Said mega jahta je zanimiva zaradi svoje zasnove in strukture v kraljevem slogu. Zgrajena je bila leta 2007 izpod rok Lurssen Yachts podjetja. Dizajn je ideja Jonathana Quinn Barreta. Njena zmogljivost se kaže pri možnosti sprejema 65 gostov in 140 članov posadke, ki lahko mirno uživajo v nastopu orkestra, s približno 50 člani - to vam pove dovolj o velikosti plovila. Zaradi dejstva, da pripada plemiču si lahko predstavljate, kako izgleda seznam povabljenih gostov. Kdor dobi poziv k uživanju udobja in blišča te veličastne jahte, bo moral priti s helikopterjem.

8. Abdul Aziz jahta
Lastnik: Abdullah bin Abdul-Aziz Al Saud; Cena: 73 milijonov dolarjev 

Kot že samo ime pove, je to plovilo v posesti King Abdullah bin Abdul-Aziz Al Sauda v Savdski Arabiji, ki jo je kupil, ko je bil kronan za princa kraljeve družine. Zgrajena je bila leta 1984 v pristanišču Helsingor VAERFT, obiskali pa so jo številni člani kraljeve družine. Je utelešenje mega jahte, čeprav ima nekoliko manjšo kapaciteto – sprejme lahko do 22 gostov in 14 članov posadke, ki so posebej usposobljeni za zadovoljitev vseh potreb strank ter zagotovitev, da se gostje počutijo kot člani kraljeve družine. Največja hitrost plovila je 22 vozlov, križari pa lahko s hitrostjo 21,8. Jahta ima zasebni jacuzzi, restavracijo, ki streže več vrst jedi in dekor, ki spominja na ladjo, zaznamovano s  tragedijo - Titanik.

9. Tian jahta
Lastnik: Anil Ambani; Cena: okoli 80.000.000 $

Jahta, ki je sinonim za razkošje, je bila - zaradi pravnih razlogov, predstavljena na naslovnicah po vsem svetu. Njen lastnik je Anil Ambani, ladja pa je bila mišljena za njegovo ženo in ima neverjeten dekor in dizajn. V resnici je ime Tian združitev prvih dveh črk imena Anil Ambania in imena njegove žene Tine. Jahta ima vse prednosti, ki bi jih pričakovali od takšnega plovila - formalno jedilnico v klasičnem stilu, pet kabin s svojimi kopalnicami ter šest brezhibno urejenih ločenih kopalnic.

10. Indian Empress jahta
Lastnik: Dr. Vijay Mallaya; Cena: 93.800.000 $

Dr. Vijay Mallaya je znan po svojem razkošnem življenjskem slogu in igračah - Indian Empress pa je le ena izmed njih. Dolga je približno 100 metrov in predstavlja številne luksuzne dobrine, kot so jacuzziji, jet skiji ter oprema za vodne športe. Prav tako ima prefinjeno jedilnico, prostor za sončenje, satelitsko TV in brezžični internet. Motorji jahte le-tej dajejo možnost za največji pospešek 24 vozlov, njihova zmogljivost pa je 15.000 HP. Jahto je mogoče pogosto videti v Sredozemskem morju in Indijskem oceanu.

Povezane teme
X