Spletna stran Luxury Guide uporablja piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani se strinjate z našo politiko uporabe spletnih piškotkov. Se strinjam

Fashion  -  Modni dodatki

TOP 10 NAJBOLJ ZNANIH TORBIC

Moda je tisto, kar bogati naše življenje z lepimi stvarmi, dolgo pa je bila neposredno povezana s sliko elegance in privlačnosti ...

Eden izmed večjih modnih izdelkov, ki prav tako predstavlja tudi bistvo načela stil in razkošje, je torbica. Šteje se za najdragocenejši zaklad vsake dame - najljubši pripomoček ima velik pomen v življenju vsake dame. V letih modne zgodovine, so ženske privlačile lepo in spretno oblikovane torbice. Lastništvo luksuznih modnih kosov so sanje vsake dame. Torba je več kot le navaden modni dodatek, saj na nek način predstavlja statusni simbol, prestiž in bogastvo, hkrati pa subtilno razkriva tudi osebnost dame, ki jo nosi. Glede na to dejstvo, torbica postane “osebni prostor” ženske in skriva najbolj dragocene zaklade ter skrivnosti.

Ob tej priložnosti bi želeli proslaviti glamurozne, lepe in zaželene torbice, ki so delo znanih luksuznih blagovnih znamk, ali pa uspeha in talenta, ki je odlikoval pri ustvarjanju izjemnih kosov, ustvarjenih iz prefinjenih in razkošnih materialov. Že vrsto let oblikovalci ustvarjajo in oblikujejo neverjetno razkošne kose, v katere se ženske zaljubijo na prvi pogled. V letih modne zgodovine so oblikovalci po vsem svetu ustvarili tisoče in tisoče ekskluzivnih kosov, ampak le nekateri izmed njih so postali legendarni, celo kultni – to so zaželjene IT torbice, ki so brezčasne in vedno zaželjene.

IT torba, ikona, klasična torbica značilna po svoji odlični zasnovi, kakovosti in izdelavi je zagotovo “must-have” modni dodatek vsake ženske. Vsaka ima svojo posebno zgodbo. Mnoge so poimenovane po znanih modnih ikonah in slavnih osebnostih, mnogim pa je status zvezde dodeljen zaradi njenega znanega lastnika, kot npr. Grace Kelly in njene istoimenske Hermes torbe, igralka Jane Birkin in svetovno znane Birkin torbe ali Audrey Hepburn in njene Speedy torbe. V čast slavnih in brezčasnih torbic ter luksuznih blagovnih znamk, ki so zasnovale te modne specialitete, vam predstavljamo 10 najbolj poznanih torb... 

10. Hermes Kelly torba
Ta torba je bila prvotno predstavljena leta 1892, tekom let pa se je razvijala in je postala znana, ko je bila poimenovana po slavni Grace Kelly. Le-ta je bila fotografirana med nošenjem te torbice, leta 1956. Ta domiselni Hermes pripomoček je priljubljen med številnimi zvezdniki iz preteklosti in sedanjosti. Znana je po svoji fenomenalni zgradbi - vsaka izmed njih je posamično in ročno izdelana s strani umetnika in mojstra izdelave. Izdelava vsake posebej traja 18 do 25 ur. 

9. Fendi Baguette
To je moderen, klasičen kos, ki je zasnovan tako, da ga lahko nosite izpod roke, predstavljen pa je bil leta 1997, s strani gospe Silvie Venturini Fendi. Fendi Baguette je elegantna in minimalistična ter znana po nošenju slavne Carrie Bradshaw, hitro pa je postala tudi torbica, ki si jo želi imeti vsaka prava dama. Do sedaj je bila izdelana v številnih različicah – vse od cvetnih, pa do tistih z ekskluzivnim usnjem, denimom, svilo, žametom, v živahnih odtenkih in z okrasnimi detajli. Trenutno je Fendi Baguette torba na voljo v več kot 1000 različnih stilih, dame pa si jo še vedno želijo. Za praznovanje petnajstega rojstnega dne torbice, je Silvia Fendi predstavila nove stile priljubljenih torbic - Fendi znamka je ob tej priložnosti sodelovala s priznanimi New York damami, kot so Rihanna in druge, ki so prilagodile svoje različice 3D Baguette torbice. 

8. Lady Dior, Christian Dior Lady Bag
Christian Dior je pravi favorit za dame – za njih je namreč ustvaril vse, kar so si kdaj želele, a sploh niso vedele. Njegova neverjetna in slavna Lady Bag torba je navdih črpala iz visoke mode, prvotno pa je nosila ime "Chouchou" torba. Septembra 1995, je bila Dior usnjena torba z znanimi Dior šivi in slogom kot darilo podarjena princesi Diani, s strani prve dame Francije - Madame Chirac Bernader. Takrat je dobila ime Lady Dior, kot poklon slavni princesi Diani, ki se je na prvi pogled zaljubila v njen prefinjeni videz, lepoto in oblikovanje. Ta diskreten eleganten pripomoček je takoj postal simbol plemenitosti in s tem pridobil status ter stalno mesto v zgodovini mode. 

7. Louis Vuitton Speedy
Uradno predstavljene v tridesetih letih prejšnjega stoletja, so Louis Vuitton monogram torbice postale ikona modne scene po vsem svetu, status legende pa so dobile, ko jih je Audrey Hepburn nosila kamorkoli je šla. Oboževala je namreč svoje Speedy torbice ter zato poslala posebno zahtevo Louis Vuitton blagovni znamki, da ji naredijo manjšo različico. Seveda so le-ti ugodili Audery-ni želji in ustvariti Speedy 25 model, ki je postal znan kot njegov zaščitni znak mode. Čeprav je najbolj znan Speedy model torbice najbolj klasičen, je Louis Vuitton blagovna znamka ustvarila to torbo v celotni paleti barv in izvedb - od murakami pop umetnosti oblikovanja do grafitov, sezonskih “make-overov” in zanimivih preobratov.

6. Hermes Birkin torba
Po raziskovanju francoskega glamurja in umetnosti, lahko le nekaj blagovnih znamk ujame Hermes blagovno znamko. Bikrin torba je še ena izmed njihovih priznanih in znanih kosov, ki je prejela priznanje kot svetovno znana modna ikona. Ime je dobila po slavni igralki Jane Birkin, ki je bila v osemdesetih supermodel, pevka, igralka in punca Serge-ja Gainsbourga, ki je znan francoski umetnik in glasbenik. Torba je bila prvič ustvarjena zlasti za Jane, leta 1984. Vse se je začelo, ko je le-ta imela priložnost, da se sreča z Jean-Louis-om Dumas-om, ki je tudi direktor Hermes blagovne znamke. Sedela je poleg njega na letalu in se mu pritožila, da nikakor ne more najti torbice, ki bi ustrezala njenim potrebam. Mojster, ki dela te torbice, potrebuje 2 cela dneva za kreacijo ene same. Narejene so iz različnih materialov, a lahko potrdimo, da so vedno neverjetne. 

5. Chanel 2:55 Flap Bag
Modna hiša Chanel, legendarni francoski modni mogotec, je odlična ilustracija glamurja in privlačnosti. Tisto, kar je je znana Coco Chanel pustila za seboj, je referenca za popoln videz in slog. Ta Chanel torba je bila predstavljena leta 1955, s strani Coco Chanel, ki je preoblikovala večerne torbice z dodajanjem naramnice v obliki verige, za nošenje čez roko ali ramo. Tako se je rodila ta brezčasna legenda. Čudovito narejena, ima ta razkošna torba pravi Chanel dizajn, ki je, kot smo izvedeli, inspirirana z jopiči, ki jih nosijo jahači. Klasično in elegantno 2:55 Flap torbo je nekoliko preoblikoval Karl Lagerfeld, ki je postal del te modne hiše v letu 1983 – le-ta je dodal logotip CC. 

4. Gucci Jackie Bag
Ustvarjena v poznih petdesetih letih, je bila Gucci Jackie torbica vidna na številnih znanih osebnostih, od katerih je najbolj znana zagotovo Jackie Kennedy Onasis, po kateri je torbica tudi dobila ime. Prva dama, ki je zagotovo ljubila svojo torbico, je bila z le-to velikokrat fotografirana, zato je bila tudi preimenovana njej v čast. V šestdesetih letih so ženske želele kopirati slog teh modnih ikon, tako da je Jackie torba postala pravi zaklad Gucci blagovne znamke. Leta 2009 je nekdanja kreativna direktorica blagovne znamke Gucci - Frida Giannini, predstavila New Jackie torbico, ki je še vedno ohranjala stroge kodekse brezčasnega in inovativnega razkošja blagovne znamke. Le-ta je takoj postala ena izmed najbolj iskanih torbic. 

3. Prada Bowling Bag
Prvič predstavljena leta 2000, s strani slavne modne hiše, je Prada Bowling Bag torba takoj dobila status kultnega modnega dodatka. Njena polkrožna oblika ji daje brezčasne in elegantne razsežnosti, kar je razlog, da so se mnoge ženske vanjo zaljubile že na prvi pogled. Prada znamka je imela v preteklih letih številne kultne modele, od časa do časa pa opomni na svojo neverjetno zasnovo in inovativne ponovne izdaje. Reprodukcije originalnih stilov so krasile številna izložbena okna, a Bowling torba je bila vedno v središču pozornosti. 

2. Ysl Muse
Ta avantgardna in elegantna torbica je bila predstavljena leta 2005, s strani francoske modne hiše Yves Saint Laurent, ki se zdaj imenuje Saint Laurent Paris. YSL Muse torbo je mogoče videti kot spremljevalni pripomoček številnih zvezdnikov, postala pa je tudi zelo pomemben del modne zgodovine. Yves Saint Laurent Muse torba ima več različic, najbolj zaželene pa so tiste v črnem, belem in rjavem odtenku usnja. Obstaja določeno število sezonskih barv te torbice, med katerimi lahko izberete svojo najljubšo, na voljo pa je tudi v različicah materialov, ki so vedno razkošni. 

1. Dior Saddle Bag
Osnovana leta 1946, s strani istoimenskega oblikovalca Christian-a Dior-ja, katerega modna hiša je ena izmed najbolj znanih, najbolj razkošnih in najbolj popularnih francoskih modnih hiš. Najbolj poznan Dior dizajn modnih dodatkov in torbic je Saddle torba, ki je bila predstavljena leta 1999. Le-ta je izdelana kot jahaško sedlo, pri čemer sta velika "C" in "D" prepletena na obeh strani ročaja. Seveda, ta fenomenalen dizajn je postal instant kultni modni kos, občudovan s strani številnih znanih osebnosti.

Povezane teme
X